راهنمای نویسندگان

نویسندگان گرامی لطفاً جهت ثبت نام در سامانه به لینک زیر مراجعه نمائید:

http://www.farayandno.ir/contacts?_action=signup

همچنین جهت کسب اطلاعات در خصوص نحوه ثبت نام به لینک راهنمای ثبت نام زیر مراجعه نمایئد:

http://fa.help.ju.sinaweb.net/hlp_1.html

در این نشریه جهت انجام فرایند داوری، پردازش، ویراستاری و چاپ مقاله، هیچ هزینه ای از نویسنده/نویسندگان دریافت نمی گردد.

نکته مهم: نویسنده گرامی: به هنگام بارگذاری مقاله در انتخاب نوع مقاله (پژوهشی، ترویجی، مروری و کاربردی) دقت کنید.  مقاله در قالب تمپلت و بر اساس دستورالعمل زیر تهیه و ارسال گردد. همچنین لازم است پس از پذیرش اولیه مقاله، فایل چکیده مبسوط (Extended Abstract) طبق قالب و فونت آن حداکثر در سه صفحه و حداقل دو صفحه تهیه و به عنوان فایل چکیده انگلیسی در سامانه بارگذاری گردد.

1- ارسال مقاله

از کلیه محققان درخواست می‌شود تا ضمن رعایت دقیق مفاد شیوه‌نامه نگارش‏، مقالات خود را در قالب یک نسخه فایل مایکروسافت ورد در حداقل 10 صفحه (بدون احتساب چکیده انگلیسی) و حداکثر 15 صفحه از طریق وبسایت نشریه به نشانی www.farayandno.ir ارسال نمایند (پس از ثبت نام و دریافت نام کاربری و کلمه عبور, مقاله در سامانه بارگذاری شود). نشریه فرآیندنو به زبان فارسی، به صورت فصلنامه منتشر شده است. کلیه مقالات توسط داوران صاحب ‌نام ارزیابی شده و این نشریه در پذیرش و یا عدم پذیرش و همچنین ویرایش و کوتاه‌ نمودن مقالات برای چاپ آزاد است. مقالات ارسال‌شده نباید پیشتر در نشریات دیگر به چاپ رسیده و یا همزمان برای داوری به نشریات دیگر ارسال شده باشند و همچنین مسئولیت صحت مطالب ذکر شده در مقالات نیز بر عهده نویسندگان آن‌ها خواهد بود.

عهده دار مکاتبات می تواند از ​اعضای هیأت علمی ​و یا​ شاغل در شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت ​باشد.

فایل تعهدنامه و فرم تعارض منافع (توجه: برای دریافت فایل و فرم روی عبارت " تعهدنامه"/ "فرم تعارض منافع" کلیک کنید) توسط مسئول مکاتبات تکمیل، امضا و به صورت فایل پی دی اف به نام تعهدنامه/فرم تعارض منافع در سامانه بارگذاری شود. 

2- شکل کلی مقاله

اندازه صفحات باید برابر با A4 در نظر گرفته شوند و فاصله از لبه‌های بالا، پایین، چپ و راست صفحات به ترتیب برابر با 3، 5/2، 2 و 2 سانتی‌متر انتخاب شود. متن مقاله باید در قالب یک نسخه فایل مایکروسافت ورد در حداقل 10 صفحه (بدون احتساب چکیده انگلیسی) و حداکثر 15 صفحه نوشته شود. در متن اصلی مقاله کلمات فارسی با قلم بی‌نازنین نازک 14 و کلمات انگلیسی با قلم نازک 12 Times New Roman تایپ شوند. 

در مقالات فارسی، از نماد / برای نمایش ممیز استفاده شود، استفاده از نمادهایی مانند نقطه، کاما و موارد دیگر مجاز نمی‌باشد.

3- اجزاء اصلی مقاله و ترتیب آنها

عنوان

عنوان مقاله باید حداکثر شامل 15 کلمه بوده و تمامی ویژگی‌های تحقیق انجام‌ شده را نیز مشخص کند.

نام نویسندگان

نام نویسندگان باید در یک سطر و بعد از عنوان مقاله آورده شود و با ویرگول از یکدیگر جدا شوند. همچنین نویسنده‌­ای که عهده­ دار مکاتبات است با نماد ستاره (٭) در بالای اسم او در لیست نام نویسندگان مشخص شود.

مشخصات نویسندگان

مشخصات نویسندگان شامل مرتبه علمی/سمت، نام دانشکده/محل اشتغال اصلی، نام دانشگاه، نام شهر برای هر نویسنده در یک سطر نوشته شده و با شماره مشخص شده و مطابق با آنچه که در ابتدای این شیوه‌نامه آمده است، به نویسندگان ارجاع داده شود.

چکیده

چکیده باید به صورت یک پاراگراف شامل 100 تا 150 کلمه با قلم بی‌نازنین نازک 14 برای چکیده فارسی و قلم نازک 12 Times New Roman برای چکیده انگلیسی باشد. چکیده انگلیسی می بایست ترجمه چکیده فارسی بوده و در انتهای متن مقاله قرار می‌گیرد.

کلمات کلیدی

تعداد کلمات کلیدی ارائه ‌شده در انتهای چکیده باید حداکثر پنج کلمه یا عبارت با قلم بی‌نازنین نازک 14 و عنوان کلمات کلیدی با قلم بی‌نازنین سیاه 14 تایپ شود. کلمات با ویرگول از هم جدا شوند.

مقدمه

در این بخش، ابتدا باید کلیات موضوع مورد بحث بیان شده و سپس خلاصه‌ای از تاریخچه موضوع و کارهای انجام‌شده همراه با ویژگی‌های آن (به نحوی که اهمیت انجام کار برای خواننده روشن شود)، توضیح داده شود.

الگوسازی نظری یا تجربی

مطالب اصلی بیان‌شده در این بخش باید شامل تعریف طرح مسئله، مفاهیم مورد نیاز، روش‌های الگوسازی نظری یا تجربی و راه حل‌های ارائه‌ شده باشد. در صورت استفاده از شکل‌ها، جدول‌ها و رابطه‌های ریاضی بکاررفته در مقاله، باید در متن مقاله به آن‌ها ارجاع داده شود.

نتایج و بحث

مهمترین بخش یک مقاله علمی، ارائه روان نتایج به‌دست‌ آمده خواهد بود. صحت‌سنجی نتایج باید انجام شود تا به روشنی نشان داده شود که الگوی توسعه‌یافته، نتایج درستی را ارائه داده است. همچنین در ادامه لازم است تا در ارتباط با رفتار تمامی نتایج در شکل‌ها و جدول‌های مختلف به طور کامل بحث شود تا خواننده نسبت به درستی کار انجام‌ شده، اطمینان کافی حاصل نماید.

نتیجه‌گیری

در این بخش، باید نکات مهم به طور خلاصه مرور شوند؛ به نحوی که خواننده به نتایج اصلی کار به راحتی آگاه شود. همچنین می‌توان به کاربردهای تحقیق انجام‌ شده اشاره کرد و نکات مبهم و قابل بررسی جدید را مطرح نمود و یا گسترش موضوع بحث را به زمینه‌های دیگر پیشنهاد داد.

تشکر و قدردانی (در صورت لزوم)

در این قسمت نویسندگان می‌توانند در صورت لزوم مراتب تشکر و قدردانی خود را از حامیان تحقیق که به صورت غیرمستقیم در پیشبرد آن نقش داشته‌اند، بیان کنند.

فهرست علائم

محل قرارگیری این بخش قبل از مراجع است و باید در ابتدا علائم انگلیسی و سپس علائم یونانی به ترتیب حروف الفبا بیان شوند.

مراجع

مراجع می‌تواند شامل کتاب‌ها، مقالات مجلات علمی، اختراع‌های ثبت‌شده، مقالات کنفرانس‌ها، پایان‌نامه‌ها، گزارش‌های فنی، کارگاه‌های آموزشی، وب‌سایت‌های معتبر و دیگر منابع قابل استناد بوده و از ارجاع به گزارش‌های منتشرنشده، مقالات پذیرفته ‌نشده و دیگر منابع غیرقابل استناد باید خودداری نمود.

لیست مراجع باید به ترتیب استفاده در متن مقاله تهیه و در انتهای مقاله، برای مراجع فارسی با قلم بی‌نازنین نازک 14 و برای مراجع انگلیسی با قلم نازک 12 Times New Roman آورده شود.

جهت استناددهی از روش (IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineering استفاده شود. 

درون متن:

منابع درون متن با شماره مشخص می‌شوند، از بند/براکت [] برای نشان دادن اعداد استفاده می‌شود. اگر لازم باشد به صورت هم‌زمان به چند منبع ارجاع داده شود همه آنها در یک براکت قرار گرفته و با ویرگول از هم جدا می‌شوند [9، 6، 4] و اگر شماره‌ها متوالی و پشت هم باشند بین آنها خط تیره گذاشته می‌شود. [5-6]، قاعدتاً شماره‌دهی از فصل اول و از شماره اول شروع می‌شود. اگر در وسط متن شماره‌دهی می‌شود قبل و بعد از براکت یک فاصله لازم است.

برون‌متنی یا منابع انتهای متن به صورت فهرست منابع:

(علامت‌گذاری‌ها و فاصله‌ها عیناً رعایت شوند)

برای کتاب:

[شماره مرجع] نام نویسنده (یا حرف اول نام نویسنده). نام خانوادگی نویسنده (یا نام سازمان)، عنوان کتاب (به صورت ایتالیک -اگر ویرایش نداشت نقطه گذاشته می‌شود و اگر ویرایش داشت ویرگول و سپس نوبت چاپ یا ویراست یا ویرایش ذکر شود). شهر محل نشر: ناشر، سال انتشار.

[Ref Number] Author's initials. Author's Surname, Book Title, edition (if not first). Place of publication: Publisher, Year.

مثال:

[1] علی. فرهادی، روش‌های حل مسئله، ویرایش دوم. تهران: انتشارات علمی و فرهنگی، 1385

[1] Adam Grant and P.M. Zeng, Digital Communications, 3rd ed. Harlow: Prentice Hall, 2009.

برای مقالات:

[شماره مرجع] نام یا حرف اول نام نویسنده. نام خانوادگی نویسنده، "عنوان مقالهعنوان نشریه (به صورت ایتالیک)، شماره جلد. (شماره چاپ در صورت موجود بودن)، صفحات اول و آخر مقاله، تاریخ چاپ (درصورت وجود ماه و سال)

[Ref Number] Author's initials/Name. Author's Surname, "Title of Article", Title of Journal (in Italics), Vol. Number, Issue number, Page number, Abbreviated Month Year.

مثال:

[2] F. Yan, Y. Wang, C. M. Wang, et al., "Study on the interaction mechanism between laser and rock during performance", Optics and Laser Technology, vol. 55, pp. 303-308, Dec 2022.

برای مقالات نشریات آنلاین:

[شماره مرجع] نام یا حرف اول نام نویسنده. نام خانوادگی نویسنده. (ماه و سال انتشار). "عنوان مقاله". عنوان نشریه (به صورت ایتالیک) [نوع انتشار]. شماره جلد. (شماره چاپ در صورت موجود بودن)، صفحات اول و آخر مقاله (درصورت موجود بودن)، در دسترس در: URL

[Ref Number] Author's initials/Name. Author's Surname. (Year, Month). "Title of Article", Journal Title (in Italics) [type of medium]. Volume number. Issue number, Page numbers if given, Available: URL

مثال:

[3] F. Semirof. (2020, March). "Study on the interaction mechanism between laser and rock during performance", Optics and Laser Technology [Online]. vol. 55, issue 19. Available: http://www.olt.com/se/directlink35923?ME

4- جدولها، شکلها، نمودارها و عکس ها

نوشته‌های داخل جداول مقالات فارسی باید به زبان فارسی نوشته شود و در صورت استفاده از پاورقی در جدول‌ها، باید محل قرارگیری آن‌ها در زیر همان جدول باشد. شماره و توضیح تمام جدول‌ها در بالای آن‌ها و برای شکل‌ها در زیر آن‌ها آورده ‌شود. در این بخش کلمات فارسی با قلم بی‌نازنین نازک 12 و کلمات انگلیسی با قلم نازک 10 Times New Roman تایپ شوند. 

لازم به ذکر است که جدول‌ها باید قابل ویرایش بوده و نباید به صورت عکس ارائه شوند.

5- رابطه‌های ریاضی

معادلات بصورت خوانا با حروف و علائم مناسب درج و معادلات به ترتیب شماره گذاری شوند. سیستم واحد قابل قبول، سیستم بین‌المللی (متریک) است و در مواقع ضروری، می‌توان معادل آن در سیستم واحد دیگر در داخل پرانتز بکار برد.

با تشکر

نشریه فرآیندنو